Stadion Rijeke dobio novu tribinu uz zanimljivu inovaciju

Rujevica u novom ruhu

Stadion Rijeke dobio novu tribinu uz zanimljivu inovaciju

Nogometni klub Rijeka aktivno radi na osposobljavanju svog stadiona za utakmice u višim pretkolima, a možda i grupnoj fazi Lige prvaka.

S obzirom da je Rujevica do početka renoviranja primala tek nešto više od šest hiljada gledalaca, u Rijeci su odlučili izgraditi još jednu tribinu kako bi se kapacitet povećao za otprilike dvije hiljade sjedećih mjesta.

Izgradnja sjeverne tribine napreduje veoma dobro i ona će uskoro biti spremna da otvori svoje kapije, čemu svjedoče i fotografije objavljene na zvaničnoj Facebook stranici novog hrvatskog šampiona.

Interesantno, istočna tribina Rujevice pretrpjela je neobičnu i zanimljivu inovaciju. Plave i bijele stolice na tribini zamijenila su šarena sjedišta, nešto slično stadionu Olimpika na Otoci ili Sportingovom Jose Alvaladeu, pa će ta tribina zbog svojevrsne optičke varke na prvi pogled uvijek izgledati kao da je ispunjena do kraja.

Dok se Rujevica "ušminkava", navijači Rijeke su sve više skeptični po pitanju izgradnje nove Kantride, koja je davno trebala početi. Rujevica je trebala poslužiti hrvatskom klubu kao privremeno rješenje, ali ovi radovi pokazuju da je sve izvjesnije da će Riječani nastupati na ovom stadionu nešto duže nego što su prvobitno planirali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi