Stara dama se provukla na gostovanju kod Jarčeva

Bundesliga, 12. kolo

Stara dama se provukla na gostovanju kod Jarčeva

U posljednjem duelu današnjeg programa 12. kola Bundeslige fudbaleri Herthe su sa 2:1 slavili na gostoanju kod Kölna.

Prva prava prilika na ovome meču viđena je u 17. minuti kada je Anthony Ujah primio loptu u šesnaestercu gostiju nakon korner, a lopta je nakon njegovog udarca pošla pored lijeve stative. 

Osam minuta kasnije gosti su stigli u vodstvo. Roy Beerens je pogodio donji lijevi kut gola domaćih nakon dobre solo akcije, a Timo Horn na golu Kölna nije imao šanse. 

Prvo poluvrijeme nije obilovalo šansama, a okončano je minimalnim vodstvom gostiju. U nastavak susreta fudbaleri berlinske Stare dame ušli su mnogo agresivnije, a to im se isplatilo u 58. minuti kada je Anthony Ujah pogodio za izjednačenje. Fudbaler koji je do tada ima jedinu pravu priliku za domaći tim efikasno je savladao Thomasa Krafta za izjednačenje rezultata na 1:1.

Isti igrač je novu šansu imao u 64. minuti meča. Nakon što je odlično primio loptu na ivicu šesnaesterca, šutirao je, ali nakon što je Kraft bio savlada ispriječila se prečka. Fudbaleri popularnih Jarčeva su do kraja stvarali pritisak, ali bez pravih rezultata, pa je susret okončan podjelom bodova. Obzirom na prikazano za bodovima mnogo više mogu žaliti igrači domaćeg tima.

Pawel Olkowski je šest minuta prije kraja imao fantastičnu priliku za svom timu donese pobjedu, ali je njegov udarac otišao pokraj desne stative. Za ovaj promašaj Jarčevi su kažnjeni u 86. minuti utakmice kada je Marcel N'Djeng pogodio za pobjedu berlinskog sastava.

Bundesliga, 12. kolo:
Köln – Hertha 1:2 (Ujah 58 / Beerens 28, N'Djeng 86)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.