Stevens kao Mancini, ali Stuttgartu ide dobro

Švabe savladale Schalke

Stevens kao Mancini, ali Stuttgartu ide dobro

E. Škorić

Nogometaši Stuttgarta savladali su u posljednjem susretu 31. kola njemačke Bundeslige Schalke s 3:1.

Velika je to pobjeda za Švabe obzirom da su se klubovima iz opasne zone, HSV-u prvenstveno, odmakli na četiri boda prednosti.

Martin Harnik je u 23. minuti doveo domaće u vodstvo. Cacau je u 54. udvostručio prednost Stuttgarta. Austrijanac Harnik je pet minuta kasnije zabio za visokih 3:0.

Gosti iz Gelsenkirchena smanjili su preko rezerviste Szalaija u 69. minuti, no to je bilo sve što su pokazali na Mercedes-Benz Areni. Stuttgart je igrao bez našeg reprezentativca Vedada Ibiševića, koji je ostao sjediti na klupi do kraja.

S druge strane, Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta u zadnjoj liniji Schalkea, koji s 54 boda ostaje na poziciji broj tri. 

Bundesliga, 31. kolo: 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stuttgart - Schalke 3:1 (Harnik 23, 59, Cacau 54/ Szalai 69)


Stuttgart 1-0 Schalke 04 Goal Harnik Bundesliga... by mck21
Stuttgart 2-0 Schalke (Goal Cacau) 20-04-2014 by raghey

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.