Stvara li se u Crnoj Gori novi Edin Džeko?

Tinejdžer koji briljira

Stvara li se u Crnoj Gori novi Edin Džeko?

E. Škorić

Crnogorci su izgleda dobili svog Edina Džeku, no rano je da donosimo neke ozbiljnije zaključke.

Ne može niko sa sigurnošću reći da je neki igrač u nekoj od regionalnih liga dragulj, pa čak i ako zabije 14 golova u sezoni u kojoj igra kao 17-godišnjak.

Nikola Krstović, napadač Zete, tek će da postane punoljetan, ali je već zabio 14 golova u ekipi Zete i trener Duško Vlasisavljević ga riječima teško može opisati.

„Takav igrač se nije pojavio u Crnoj Gori u proteklih deset godina“, kaže Duško Vlaisavljević, koji mu je u drugom dijelu prošle sezone ukazao maksimalno povjerenje, promovisao ga u prvotimca, sa svega 16 godina.

Dao je i gol Željezničar minulog ljeta u meču Evropske lige, a prije 17. rođendana je u debiju protiv Jedinstva postigao dva gola.

„Krstović se razlikuje od ogromne većine crnogorskih fudbalera, posebno mladih, po tome što u svaku utakmicu ulazi kao da je prva i najvažnija. Ima veliku želju za dokazivanjem, za golovima, nema u njegovoj igri rezerve, niti se zadovoljava onim što je uradio“, kaže njegov bivši trener.

Krstović ima sve što treba jednom vrhunskom igraču i što je najvažnije - vrijeme. Na njemu je da sada do kraja opravda povjerenje i da pokaže da se i sa ovih prostora može u visine. Nešto poput Edina Džeke, koji je od Grbavice, preko Češke i Wolfsburga, stigao do Etihada i Olimpika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi