Suarez: Želim još jedan trofej Lige prvaka

Urugvajac uporedio Primieru i Premiership

Suarez: Želim još jedan trofej Lige prvaka

Urugvajski internacionalac Luis Suarez izjavio je da bi ponovno osvajanje titule Lige prvaka bilo nešto historijsko.

"Bio bih presretan kada bismo uspjeli da to učinimo, to bi bilo zaista jedinstveno. Ali, sa Ligom prvaka nikad ne znate sta će se desiti. Naravno da imamo priliku da to učinimo, ali imaju i Bayern Munchen, Real Madrid, Paris Saint Germain i Manchester City", izjavio je Suarez, te dodao:

"Ako nas zapadne loš dan, što se može desiti svakoj ekipi, veoma je lako da možemo završiti takmičenje već u narednoj rundi. I protiv Arsenala ne smijemo imati previše samopouzdanja, ne možemo se opustiti ni jednog trenutka, jer je to jedna od najboljih ekipa u Premier ligi".

Pričajući sa Jamie Carragherom, bivšim kolegom iz Liverpoola i trenutnim kolumnistom Daily Maila, 29-godišnji Suarez se prisjetio svojih početaka u Barceloni.

"U početku sam mislio da se neću uklopiti u stil igre Barcelone, bilo je previše zapetljano i mislio sam da neću biti dobar u tome. Ali, pomoć mojih kolega i činjenica da mi je Luis Enrique dodijelio broj devet učinilo me da se osjećam prijatnije. Imam izuzetno dobru saradnju sa Messijem i Neymarom. Njih dvojica zajedno sa Iniestom vode ovu ekipu. Znaju da sam došao da im pomognem, a ne da se takmičim s njima. Znam da će me ljudi pamtiti po lošim stvarima koje sam učinio, ali na to ne mogu da utičem. Želim, takođe, da me upamte po svemu dobrom sto sam učinio, po tituli u Ligi prvaka po osvajanju pet od šest prvih titula u Barceloni", objasnio je Urugvajac.

Suarez je, takođe, analizirao razlike između Premier lige i Primere i razlike u trajanju sezona. 

"U Premier ligi ne znaš nikad sta će se stvarno desiti, zbog malih razlika u ekipama. U Španiji imate tri ili četiri ekipe i jednu veliku razliku između njih i manje uspješnih klubova. Ne želim da zvuči kao nepoštovanje, ali postoje neke utakmice koje samo površno pogledate, a mediji već pitaju 'Hajde da vidimo koliko će Barcelona dati golova'. U Premier ligi ne znate uvijek sta će se desiti i to je ono neobično". 

On je još izjavio da bi želio još dugo da nastupa za Barcelonu i da, ukoliko bi se vratio u Premier ligu, igrao bi samo za Liverpool. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne bih otišao u drugi tim ni zbog novca. Želio bih još jednom da zaigram za Ajax koji mi je pomogao da se razvijem kao igrač u Evropi", zaključio je Suarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi