Subašić: Žuti zid navijača Dortmunda nije ništa posebno

Nije impresioniran navijačima Dortmunda

Subašić: Žuti zid navijača Dortmunda nije ništa posebno

Golman Monaca Danijel Subašić veoma je sretan nakon što je njegova ekipa pobijedila Dortmund u gostima a 3:2 u okviru Lige šampiona.

Ovaj meč je definitivno bio u sjeni svega što se događalo dan prije, jer su fudbaleri Dortmunda izbjegli stravičnu nesreću nakon tri ekplozije blizu njihovog autobusa.

Subašić je poručio da je njemu i saigračima cilj osvojiti Ligue 1 na kraju sezone, a da je Liga prvaka samo bonus.

"Dobro je da smo pobijedili, ali Liga prvaka nam nije cilj. To je lijepo iskustvo za naše mlade igrače. Napravili smo puno dobrih stvari ove sezone i želimo to da nastavimo. Cilj nam je prvenstvo, a Liga prvaka je samo bonus. Trebamo šest pobjeda da budemo šampioni, a ja ne bih imao ništa protiv kada bi svaku ostvarili sa po 1:0. Borussia je bila bolja od nas u drugom poluvrmenu, to je normalno. Mi smo bili bolji u prvom dijelu i postigli smo dva pogotka. Molo ekipa dođe do pobjede na stadionu Borussije. Ali, tek je prva utakmica, očekuje nas i druga", rekao je Subašić pa se osvrnuo i na navijače Dortmunda:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Žuti zid? Ništa posebno. Fokusiran sam bio na utakmicu, čuo sam ih, ali nije me briga za to. Svaka tri dana igramo meč, pa sam navikao na pune stadione", poručio je hrvatski golman.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi