Sunderland ispada, ali Defoe ostaje u Premier ligi?
Foto: EPA

Jermain Defoe na meti Newcastlea

Sunderland ispada, ali Defoe ostaje u Premier ligi?

Bivši član stručnog štaba Newcastlea, Steve Stone, vjeruje da bi Jermain Defoe bio odlično pojačanje za ovu ekipu.

Newcastle je pod vodstvom Rafe beniteza uspio osigurati povratak u Premier ligu nakon pobjede nad Prestonom ovog ponedjeljka. A kako bi se moralo dogoditi pravo čudo da Sunderland ostane u najvišem rangu engleskog fudbala, Jermain Defoe koji je odigrao dobru sezonu, vjerovatno će potražiti novu sredinu.

Britanski mediji prenose kako je upravo povratnik u Premier ligu, Newcastle, prvi kandidat za dovođenje iskusnog engleskog napadača.

"U Newcastleu se razgovara o Defoeu zadnjih pet-šest mjeseci s obzirom da će Sunderland vjerovatno ispasti, a on bi bio odlično pojačanje za Newcastle", rekao je Stone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S obzirom da je Defoe i ove sezone pokazao da je i dalje sposoban postizati golove na najvišem nivou, vjerovatno je da bi na St James Parku bili sretni vidjeti ovog igrača u svojim redovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi