Tabaković: Pod jednim uslovom ću razmišljati o BiH

Napadač Švicarske za SportSport.ba

Tabaković: Pod jednim uslovom ću razmišljati o BiH

Mlada reprezentacija BiH danas je u Bielu poražena od odgovarajuće selekcije Švicarske rezultatom 3:1. 

Švicarska je do druge pobjede u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo stigla sasvim zasluženo, a jedan od strijelaca bio je i korpulentni napadač bh. porijekla Haris Tabaković.

Tabaković iz poštovanja prema zemlji u kojoj su rođeni njegovi roditelji nije želio proslaviti današnji gol, što je istakao i u razgovoru za SportSport.ba.

"Bilo je odlično stvarno. Pružili smo dobru partiju, a veseli me i činjenica da je na tribinama bilo dosta ljudi iz BiH", kazao nam je Tabaković na početku razgovora, te se osvrnuo na postignuti pogodak.

"Drago mi je uvijek kada zabijem gol, ali ovaj put nisam ga želio proslaviti. Imam poštovanja prema BiH i tako će uvijek biti." 

Mladi napadač za Švicarsku igra još od omladinskih selekcija, a na pitanje da li razmišlja da u budućnosti nastupa pod zastavom BiH, odgovorio je:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Trenutno samo razmišljam o svojim igrama za Švicarsku i bitno mi je da pružam dobre partije. Kada čujem da postoji neki interes za mene iz BiH, onda ću početi razmišljati o tome. Želim istaći da ja volim Švicarsku kao i BiH, jer ipak tu sam odrastao", poručio je Tabaković na kraju razgovora za SportSport.ba.

Inače, Tabaković je član Young Boysa i slovi za veliku nadu kluba iz Berna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti