Terry: Atletico je gladan uspjeha, toga se moramo čuvati

Kapiten Plavaca pred duel sa Atletico Madridom

Terry: Atletico je gladan uspjeha, toga se moramo čuvati

Londonski Chelsea večeras će u Madridu na stadionu Vicente Calderon gostovati kod Atletica u prvom susretu polufinala Lige prvaka. 

Kapiten Chelseaja John Terry igrat će večeras svoje šesto polufinale Lige prvaka. Jednom je kapiten Plavaca podigao trofej u finalu, a drugi put je promašio odlučujći jedanaesterac za titulu prvaka. Tada se radovao ljuti rival Manchester United. Kapiten Plavaca istakao je kako je mnogo naučio od bivšeg člana Chelseaja, Marcela Desaillyja. 

"Desailly bi stajao pored mene i rekao 'Johne poslušaj tu himnu Lige prvaka, to je ono što želiš čuti svake sezone', i bio je jako uzbuđen. Njegova karijera je bila pri samom kraju, bio je čovjek koji je osvojio sve, a opet je želio pobjede u Ligi prvaka. Čak i sada kada sam prošao mnogo toga u karijeri nikada neću zaboraviti te noći kada sam stajao pored Desaillyja u ovom takmičenju," kaže Terry. 

John Terry je u Moskvi 2008. godine u finalu protiv Manchester Uniteda promašio odlučujući jedanaesterac, a Chelsea je na kraju poražen od Uniteda. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Čak i danas se probudim usred nići i pomislim kakava šteta. To će uvijek biti tu, ali me motiviše za veće uspjehe. To je karakter cijelog tima. To smo pokazali i u Minhenu," rekao je Terry, a potom se osvrnuo na duel sa Atleticom u Super Kupu Evrope. 

"Te noći oni su bili mnogo više motivisani od nas. To je razočaravajuće, jer takve utakmice ne dolaze često. Atletico je gladan uspjeha i toga se moramo čuvati. Pokazali su to u prvenstvu, a činjenica da su još uvijek u Ligi prvaka mnogo govori," završio je Terry. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.