Terry želi u trenerske vode
Foto: EPA

Iako još nije odlučio da li će nastaviti igrati

Terry želi u trenerske vode

John Terry je odigrao posljednju sezonu u Chelseaju, a nakon svog oproštaja od plavog dresa je istakao kako još uvijek nije siguran da li će nastaviti svoju igračku karijeru.

Nekadašnji kapiten engleske reprezentacije, ipak ima plan za budućnost, a kako sam kaže, njegov dugoročni plan je da postane vrhunski trener.

Terry je sa klupe odgledao subotnji poraz Chelseaja od Arsenala u FA Kupu, a nakon utakmice je sa novinarima razgovarao o svojoj budućnosti.

"Odlazim na odmor. Potrebna mi je barem jedna sedmica da se osvrnem na sve", rekao je iskusni štoper.

"Ovaj poraz nije pomogao, to je srceparajuće, završiti porazom...Ovo mi je, kao igraču, vjerovatno bio zadnji put na Wembleyju", izjavio je Terry, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nadam se da ću se jednog dana vratiti kao trener, to je jedna od mojih ambicija...Mislim da imam puno toga da dam i da sam naučio puno. Šteta bi bila da to znanje ne prenesem dalje, bilo da je to, u početku, uz rad sa mlađim kategorijama ili nekada i na ovom nivou."

"To je moj cilj, biti ovdje, trenirati ekipe na vrhunskom nivou."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi