Težak poraz Zarije, Hajradinović strijelac, Galata poražena

Evropska liga, 2. pretkolo

Težak poraz Zarije, Hajradinović strijelac, Galata poražena

M. Šljivak

Zaria Balti poražena je u drugom pretkolu Evropske lige od kiparskog Apollona s 3:0.

Tim koji je eliminisao Sarajevo iz prvog pretkola večeras je lagano poražen od kiparskog tima. Već nakon pola sata igre bilo je 3:0, a pogađali su Schembri, Da Silva i Pedro.

Mogao je Apollon dodatno u nastavku da poveća prednost, ali im je falila završnica, no teško da će moldavski tim uspjeti da nešto napravi u revanšu.



Norveški Haugesnund je pobijedio Lech iz Poznana s 3:2, a gol u ovom meču je postigao i Haris Hajradinović za prednost od 2:0.

Domaći su imali čak prednost od 3:0, ali se Lech vratio i s dva gola je ipak došao u dobru poziciju pred revanš.

Turski velikan Galatasaray nastavlja s očajnim igrama, kakve su imali u prošloj sezoni. Večeras ih je savladao švedski Ostersunds i to s 2:0.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti pobjedu Videotona nad estonskim Kaljuom od 3:0, a za goste su nastupili Asmir Suljić i Anel Hadžić.

Evropska liga, 2. pretkolo:

Kalju - Videoton 0:2

Altach - Brest 1:1

Brondby - VPS 2:0

Liepaja - Suduva 0:2

Apollon - Zaria 3:0

Gabala - Jagiellonia 1:1

Haugesund - Lech 3:2

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostersunds - Galatasaray 2:0

Vaduz - Odd 0:1



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi