Topnici lagano do pobjede u Hullu

Arsenal uvjerljiv

Topnici lagano do pobjede u Hullu

M. Šljivak

Fudbaleri Arsenala savladali su danas kao gosti u 35. kolu engleske Premier lige ekipu Hull Cityja s 3:0.

Ekipa Hulla je odigrala dosta dobro prvo poluvrijeme, ali su ipak na odmor otišli s dva gola minusa. Imali su domaći nekoliko opasnih napada prema golu Topnika, a prvu odličnu priliku je propustio hrvatski napadač Nikica Jelavić, koji je u 15. minuti dobro šutirao, ali je Wojciech Szczęsny sjajno odbranio.

Zatim je i Shane Long imao dobar pokušaj, koji je otišao pored gola, da bi Arsenal promašaje Hulla kaznio sjajnim pogotkom u 31. minuti. Fantastičnu akciju fudbalera Arsenala završio je Aaron Ramsey za vodstvo Topnika od 1:0.

Samo četiri minute kasnije Hull je mogao izjednačiti. Jake Livermore je odlično šutirao, ali je lopta pogodila stativu. Long je prijetio golu gostiju u 44. minuti, no ponovo je Szczęsny odbranio. 

Kao što to uvijek i bude, kada ne postignete gol stiže vas kazna. Lukas Podolski je u 45. minuti sjajnim pogotkom završio još kontranapad svog tima za rezultat poluvremena od 2:0.

Dobro je Arsenal ušao u nastavak susreta. Golman Hulla Harper je odbranio udarac Ramseya u 54. minuti, ali nije mogao šut Lukasa Podolskog, koji je drugim golom danas povećao prednost Arsenala na 3:0.

Mogao je Arsenal do četvrtog gola u 64. minuti. Odličan šut Oliviera Giruoda je zaustavila prečka, a potom je Steve Harper sjajnom odbranom spiječio Ramseya da dođe do drugog gola. Szczesny je uzvratio dobrom odbranom u 79. minuti nakon pokušaja Huddlestonea, da bi do kraja  Arsenal uspio da sačuva prednost i dođe do važnatri boda u borbi za nastup u Ligri prvaka.

Premiership, 35. kolo:  

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hull - Arsenal 0:3 (Ramsey 31', Podolski 45', 54')


Ramsey Goal ~ Hull City VS Arsenal 0-1 ~ 20/04/14 by All_Goals
Podolski Goal ~ Hull City VS Arsenal 0-2 ~ 20... by All_Goals
Podolski Goal ~ Hull VS Arsenal 0-3 ~ 20/04/14 by All_Goals

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.