Transfer stoljeća na korak od realizacije?

Neymar prelazi u PSG?

Transfer stoljeća na korak od realizacije?

E. Čaušević

Navijače Barcelone danas je uzdrmala vijest da je Neymar dogovorio transfer u redove PSG-a.

Mnogi španski i francuski mediji objavili su danas da je Neymar odlučio napustiti Barcelonu, te da će vrlo rado prihvatiti ponudu PSG-a. Esporte Interativo je objavio da je PSG spreman platiti nevjerovatnih 222 miliona eura za brazilskog fudbalera, te da je Neymar dogovorio sve uslove s Parižanima.

Ukoliko se ovaj transfer ostvari Neymar će postati daleko najplaćeniji fudbaler na svijetu. Navodno, Brazilac je tražio petogodišnji ugovor od PSG-a, ali još uvijek nije poznato koliko će godišnje zarađivati u ovom klubu.

PSG ne želi mnogo da se bavi pregovaranjem s Barcelonom, pa je išao u "kost" da aktivira otkupnu klauzlu. Sada je sve do Neymara, odnosno do toga da li on želi napustiti Barcu. Ako je vjerovati pisanjima španskih medija ovaj transfer je veoma blizu realizacije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, i ove vijesti treba uzeti s rezervom jer ne bi bio prvi put da se piše da Neymar ide upravo u PSG. Sada se čeka da se Neymar oglasi demantom ili potvrdom ovih pisanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi