U-17: Francuska deklasirala Njemačku i postala prvak Evrope

Briljirao mladi igrač PSG-a

U-17: Francuska deklasirala Njemačku i postala prvak Evrope

Reprezentacija Francuske je novi evropski prvak u konkurenciji igrača do 17 godina.

Selekcija Francuske je sa visokih 4:1 u finalu bila bolja od Njemačke, koja će se na kraju morati zadovoljiti samo srebrnom medaljom.

Glavni junak pobjede bio je Odsonne Edouard, mladi fudbaler PSG-a, koji je postigao tri gola u ovom susretu. Upravo je Edouard svoj prvi pogodak na utakmici postigao u 40. minuti, kada je doveo svoj tim u prednost od 1:0, da bi sedam minuta kasnije i drugi put pogodio mrežu njemačkog golmana.

Igrao se 50 minut kada je Eggestein smanjio na 2:1, ali je to bilo sve od njih u ovom susretu. Edouard je u 70. minuti kompletirao svoj hat-trick, da bi konačnih 4:1 postavio Gul autogolom u trećoj minuti nadoknade.

Francuzima je ovo treći naslov u historiji u ovoj kategoriji. Prvaci Evrope do 17 godina su bili i u sezoni 2003./2004., dok su tri godine ranije slavili naslov svjetskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.