U januaru stiže konkurencija za Edina Džeku?

Roma želi Defrela

U januaru stiže konkurencija za Edina Džeku?

E. Čaušević

Roma ove sezone pruža dosta dobre partije, te navijači ovog kluba napokon se nadaju da Vučica može do titule prvaka Italije.

Ekipa Luciana Spallettija nalazi se u dobroj formi u posljednje vrijeme, ali italijanskog stručnjaka zabrinjava januar kada se održava Afrički kup nacija. Naime, Roma će tada ostati bez Mohameda Salaha koji je ove sezone uz Edina Džeku vjerovatno i najbolji igrač rimske ekipe.

Italijanski mediji prenijeli su danas da Roma želi u januaru dovesti napadača Sassuola, Gregoirea Defrela, koji bi trebao biti zamjena za Salaha. Ipak, jasno je da kada se Salah vrati Defrel bi trebao biti glavna konkurencija Džeki za mjesto u ekipi Rome.

Navodno, Roma je spremna platiti oko 15 miliona eura za ovog igrača Sassuola što je prihvatljiva cifra za njegovu sadašnju ekipu. Defrel se nalazi i na meti Napolija koji će vjerovatno prodati Manola Gabbiadinija u januaru. Ove sezone Defrel je u svim takmičenjima postigao devet golova, te je upisao četiri asistencije. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi