U zemlji im bjesni rat, a oni se bore za Svjetsko prvenstvo

Može li Sirija ispisati historiju?

U zemlji im bjesni rat, a oni se bore za Svjetsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Sirije je jedno od najprijatnijih iznenađenja u azijskom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Dok u ovoj zemlji bjesni rat, reprezentativci se bore da po prvi put u historiji odvedu Siriju na Mundijal, a nakon današnje pobjede nad Uzbekistanom to je definitivno postalo moguće.

Sirija se nalazi na četvrtom mjestu grupe A sa svega dva boda manje od Južne Koreje, koja je na drugom mjestu koje direktno vodi na Svjetsko prvenstvo. Uzbekistan je treći sa devet bodova i do kraja kvalifikacija će biti veoma interesantno.

Na posljednje dvije utakmice, Sirija je otkinula bod prvoplasiranom Iranu (0:0), a danas savladala Uzbekistan sa 1:0 golom Khiribina iz penala u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Sirija narednu utakmicu igra narednog utorka, a protivnik će biti selekcija Južne Koreje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Čak i u slučaju da Sirija ne izbori plasman na Mundijal, fudbalerima ove ratom zahvaćene države treba odati priznanje za bespoštednu borbu i sav trud.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi