UEFA otjerala Vardar iz Skoplja, navijači ogorčeni

Istakli parole na utakmici sa Malmeom

UEFA otjerala Vardar iz Skoplja, navijači ogorčeni

Teme:

Makedonski prvak Vardar jučer je napravio veliko iznenađenje izbacivši Malme u 2. pretkolu Lige prvaka.

Vardar je protiv najboljeg švedskog kluba slavio sa 3:1, što mu je nakon 1:1 iz prve utakmice bilo dovoljno da izbori duele sa Kopenhagenom, ali navijači kluba iz Skoplja nikako nisu sretni što ni Dance neće dočekati na svom stadionu u makedonskoj prijestolnici.

Naime, Vardar je bio primoran igrati protiv Malmea na stadionu u Strumici, gradu koji je od Skoplja udaljen 180 kilometara, a tu će dočekati i Kopenhagen. Razlog je odluka UEFA-e, koja je zabranila da se ove utakmice igraju na stadionu Filip II, koji je neuporedivo bolji i veći, sve zbog toga da bi teren bio spreman za 8. august kada će na njemu biti odigran meč Superkupa Evrope između Real Madrida i Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

UEFA je zbog Pogbe, Balea, Lukakua i Modrića doslovno otjerala Vardar iz Skoplja, a navijači su na utakmici protiv Malmea istakli parole "UEFA = Mafia" i "Je*eš UEFA-in Superkup".

Foto: Gol.mk

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi