"United se mora i noktima i zubima boriti za De Geu"

Legenda želi Davidov ostanak

"United se mora i noktima i zubima boriti za De Geu"

E. Škorić

Gary Pallister, nekadašnji igrač Manchester Uniteda, nada se da će David de Gea ipak ostati na kraju u klubu.

Španski golman povezuje se s Real Madridom i još je nepoznanica da li će ostati u Unitedu, iako je jučer izjavio da se vraća pripremama u Manchester, te je na taj način odbacio navode koji ga sele u Madrid.

Ipak, jasno je da je Real uporan i da tu još ništa nije gotovo. Pallister očekuje da De Gea bude na golu Crvenih vragova u idućoj sezoni.

“Puno se priča i o budućnosti Van Persieja, ali nadam se da će ostati iako mislim da klubu treba novi napadač, jak vezni igrač, desni bek i eventualno još jedan stoper”, rekao je Pallister, dodavši:

“I povrh svega toga, bitno je zadržati golmana. Ljudi govore da će United, ako izgubi De Geu, dobiti Balea, ali teško je više pronaći takvog. On je među najboljim golmanima na svijetu”.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Nadam se da će se United i zubima i noktima boriti da De Gei obezbijedi novi ugovor. David je bio senzacionalan prošle sezone. Kada timu nije išlo, on je bio sjajan i glavni je krivac što je klub u Ligi prvaka ponovo”, istakao je Pallister.

Pallister (50) je za United igrao od 1989. do 1999. godine i u tom periodu je sakupio 317 nastupa uz 12 golova, a igrao je na poziciji stopera. U karijeri je nosio dres jedino još Middlesbrougha.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.