Vaha o PSG-u: Ponašaju se kao curice, tako ne mogu daleko
Foto: EPA

Bh. stručnjak sasvim otvoreno

Vaha o PSG-u: Ponašaju se kao curice, tako ne mogu daleko

Piše: M. Šljivak
Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić komentarisao je igre francuskog velikana PSG-a.

Vaha je predvodio Parižane u periodu od 2003. do 2005. godine, a usprkos dobrim rezultatima PSG-a, ali bh. trener nije previše impresioniran.

"Ne gledam previše utakmice. Kad su igrali s Bayernom ovdje su bila četiri sata ujutro, ali vidio sam da rezultat varira. PSG je na kraju uvjerljivo pobijedio, ali statistika kaže da Bayern nije bio toliko slabiji", rekao je Vaha, te je dodao:

"PSG mora još mnogo napraviti u organizaciji igre i kontroli utakmice. Nije baš da su kontrolisali utakmicu protiv Bayerna. Ako žele postići najveće uspjeje, moraće imati više loptu. Godinama su tu negdje, ali finala nigdje. Baš me zanima kako će izgledati u nokaut fazi kad nalete na najjače ekipe. Tu trebaju biti mnogo bolji nego protiv Bayerna. Ne trebaju se zalijetati s velikim najavama", smatra Halilhodžić.

Komentarisao je i svađu Nemyara i Edinsona Cavanija oko penala.

"Posvađali su se oko najobičnijeg penala, obične sitnice. Izgledalo mi je kao da se dvije djevojčice svađaju zbog lutke. Takve stvari se ne smiju dešavati ako žele evropski naslov", dodao je bh. stručnjak.

Halilhodžić je trenutno na klupi reprezentacije Japana koju je odveo na Svjetsko prvenstvo u Rusiju naredne godine.


Francuska liga