Valencija pregazila Ludogorec za miran revanš na Mestalli

Odigran prvi susret osmine finala UEFA Evropske lige

Valencija pregazila Ludogorec za miran revanš na Mestalli

Prvi susreti osmine finala UEFA Evropske lige na programu su večeras, a od 19 sati na rasporedu su bila tri susreta. Svoj duel odigrali su Ludogorec i Valencija. Gosti su slavili 3:0.

Već od samog starta susreta gosti su krenuli u napad i to im se isplatilo nakon svega pet minuta igre. Nakon gužve u šesnaestercu domaćih lopta se odbila na nekih 20-ak metara od gola, a Barragan je precizno šutirao i poslao loptu u donji desni ugao domaćih. 

U 24. minuti susreta gosti su ostali sa deset igrača. Seydou Keita je dobio crveni karton i skrivio jedanaesterac. Loptu je na bijelu tačku namjestio Roman Bezjak, ali nije bio precizan. 

Samo deset minuta kasnije stigla je kazna. Paco Alcacer je uposlio Federica Carabiju koji šuta iz prve bez oklijevanja i matira Stojanova. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 2:0 za Šišmiše. 

Valencija u nastavku susreta dolazi i do trećeg gola i pored činjenice da su Šišmiši igrali sa deset igrača od 24. minute susreta. Treći pogodak za Šišmiše postigao je Senderos u 59. minuti susreta, nakon asistencije Vargasa. 

Do kraja susreta domaćin je ostao sa deset igrača na terenu, pa su ekipe susret završile brojčano jednake. Crveni karton u redovima Ludogoreca dobio je Juninho Quixada u 80. minuti susreta. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.