Veh kategoričan: Prodaja ibiševića ne dolazi u obzir!

Zmaj ostaje u Stuttgartu

Veh kategoričan: Prodaja ibiševića ne dolazi u obzir!

Početak 52. sezone Bundeslige je sve bliže, a dosta se ovoga ljeta stvari u redovima VfB Stuttgarta promijenilo. Svakako "najradikalnija" promjena je bio dolazak Armina Veha ne mjesto trenera popularnih Švaba.

Mnogo je bilo špekulacija i priča da bi bosanskohercegovački napadač Vedad Ibišević mogao napustiti ekipu sa Mercedes-Benz Arene, te krenuti put Engleske. Ipak, trener Armin Veh oštro je to demantovao i kategorički odbio.

"Prodaja Vedada Ibiševića ne dolazi u obzir, ta tema je nula", rekao je strateg Stuttgarta, te nastavio:

"Kako da uopšte počnem sezonu bez pravog napadača?", upitao je Veh prisutne novinare.

Povrede su uzele svoj danak pa Veh ne može računati na povrijeđene Daniela Ginczeka i Mohammeda Abdellaouea, pa je izvjesno da će napadački tandem čini naš reprezentativac i mladi Timo Werner.

Uprkos gotovo zagarantovanom mjestu u timu Ibišević želi obaviti razgovor sa rukovodstvom klubom kako bi znao svoj tačan status u klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema ranijim pisanjim njemačkih medija interes za strijelca prvog gola za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu upita je bilo iz Engleske, ali i iz turske Süper Lige. 

Sportski direktor Stuttgarta Jochen Schneider na eventualni odlazak Ibiševića je kratko rekao: "Sa tim se još uvijek ne zanimamo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.