Velika pobjeda Zvezde, Arsenal siguran u Bjelorusiji
Foto: EPA

Evropska liga

Velika pobjeda Zvezde, Arsenal siguran u Bjelorusiji

M. Šljivak

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su kao gosti Koln s 1:0 u susretu 2. kola Evropske lige.

Zvezda je odlično ušla u meč. Stvorili su nekoliko opasnih situacija pred golom domaćeg tima, a u 30. minuti Boakye prekrasno pogađa za prednost gostiju iz Beograda od 1:0.

Nakon primljenog gola Koln je bio bolji tim. Dominirali su u ostatku utakmice, čak tri puta su pogađali okvir gola, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. 

Ostalo je 1:0 za Zvezdu koja je došla do velika tri boda u Njemačkoj.

Londonski Arsenal je lagano pobijedio Bate Borisov rezultatom 4:2.

Dva gola Walcotta i jedan Holdinga donijeli su Topnicima prednost od 0:3 nakon 25 minuta igre i potom je uslijedilo blago opuštanje.

To su domaći iskoristili da dođu do gola u 28. minuti preko Ivanića, ali do eventualnog preokreta nisu mogli. 

Giroud je s penala u 49. minuti povećao prednost gostiju iz Londona  na 1:4, a konačnih 2:4 postavio je Gordejchuk u 67. minuti meča.

Evropska liga, grupa H, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bate Borisov - Arsenal 2:4

Koln - Crvena Zvezda 0:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi