Vels je Gareth Bale!

Najkorisniji za svoju reprezentaciju

Vels je Gareth Bale!

Dž. Mrakić

Reprezentacija Velsa večeras će gostovati na Bilinom polju u okviru 9. kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Velšani su prva selekcija grupe B i do sada su u osam utakmica upisali pet pobjeda i tri remija, a uspjeli su slaviti i protiv velike Belgije.

Naša selekcija večeras će gostima morati nanijeti prvi poraz u kvalifikacijama, a možda i glavna prepreka na putu do tog cilja je njihov najbolji igrač – Gareth Bale.

Veznjak Real Madrida, suprotno očekivanjima od prije sedmicu-dvije, večeras će istrčati protiv naše reprezentacije u početnom sastavu, a u dosadašnjem dijelu kvalifikacija postigao je šest golova i upisao dvije asistencije.

Ukoliko se uzme u obzir da je Vels postigao devet golova do sada, dolazimo do zaključka da je Bale postigao 66% golova svoje reprezentacije, a direktno nije učestovao samo kod jednog gola od njih devet. 

Dakle, od pet najboljih strijelaca evropskih kvalifikacija (17 nogometaša uzeto u obzir jer mnogi dijele pozicije na vrhu) nema niti jednog igrača koji je korisniji za svoju reprezentaciju nego što je Bale za Vels.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na drugom mjestu je naš Edin Džeko, koji je postigao sedam od 12 golova naše reprezentacije (58%), a treći je Portugalac Cristiano Ronaldo sa pet golova (55%).

Krug najboljih u ovom parametru zatvaraju Šveđanin Zlatan Ibrahimović (7/13 – 53%) i napadač Sjeversne Irske Kyle Laferty (7/15 – 46%).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.