Vicky Losada iz Barcelone prešla u Arsenal

Ženski nogomet

Vicky Losada iz Barcelone prešla u Arsenal

E. Škorić

Vicky Losada napustila je Barcelonu i od 1. marta igrat će za Arsenal Ladies.

Arsenal i Barcelona postigli su dogovor, pa će Losada put Londona, a za koji dan očekuje je početak priprema s engleskim klubom.

Sjajna nogometašica je u Barceloni provela 10 godina. 

“Zaista sam sretna zbog potpisa za Arsenal i vrlo sam uzbuđena zbog novih izazova. Uvijek ću biti zahvalna Barceloni zbog načina na koji me tretirala i ovo će uvijek biti moj dom. Voljela bih se jednog dana vratiti i ovdje završiti karijeru”, kazala je Losada.

Ove sezone je u katalonskom dresu odigrala 19 utakmica, te je postigla šest golova. 

“Morat ću se brzo prilagoditi na pregrubi engleski nogomet. Znam da još mogu da učim i da napredujem. Cilj je da klub završi na vrhu i izbori Ligu prvaka naredne sezone”, dodala je Losada, koja će se u Aresnalu pridružiti svom sunarodnjaku Pedru Martinezu Losi (trener Arsenala) i svojoj sunarodnjakinji Nataliji Pablos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.