Vidal zbog sina morao hitno da se vrati u Njemačku

Napustio okupljanje reprezentacije

Vidal zbog sina morao hitno da se vrati u Njemačku

E. Škorić

Arturo Vidal hitno je otišao za Njemačku, napustivši tako i pripreme čileanske reprezentacije.

Veznjak Bayerna je dobio loše vijesti iz Njemačke - njegovom sinu koji pati od dijabetesa zdravstveno stanje se pogoršalo.

Vidalu nije preostalo ništa drugo nego da se zahvali čileanskom selektoru na pozivu i da napusti okupljanje reprezentacije.

Njegova reprezentacija u subotu igra prijateljsku utakmicu protiv Paragvaja, što je osvajačima Copa Americe posljednja provjera pred početak kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nekadašnji igrač Juventusa je za Čile odigrao 69 utakmica i postigao 12 golova, ali zdravlje sina Alonsa mu je najvažnije od svega, što je i sasvim normalno i razumljivo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.