Villareal želi Soldada

Spursi u minusu od 15 miliona funti

Villareal želi Soldada

S. Bošković

Villareal je blizu dovođenja napadača Tottenhama Roberta Soldada za 11 miliona funti. 

Spursi su voljni prodati Roberta Soldada za 15 miliona funti manje nego što su prvobitno platili za njega. Najbliži njegovom dovođenju je Villarreal, koji je voljan platiti 11 miiliona funti. 

Bivši trener tima sa White Hart Lanea, Andrea Villas-Boas, Soldada je doveo iz Valencije za 26 miliona funti prije dvije godine, nakon rekordne prodaje Garetha Balea u Real Madrid. 

Ipak, Soldado nikad nije dostigao sjajnu igru koju je pružao u Šišmišima, te je postigao samo sedam golova u 52 nastupa za londonski klub. Sada je Villarreal spreman da Soldada spasi očaja na Otoku, ali samo pod uvjetom da Tottenham prihvati njihovu ponudu. 

Osim za Valenciju igrao je još za Getafe, Osasunu i Real Madrid. Član je i reprezentacije Španije od 2007. godine, ali u nacionalnom dresu se nije previše proslavio. Nastupio je u samo 12 susreta, te postigao sedam pogodaka. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španjolski tim je prvo želio da dovede Soldada na jednogodišnju posudbu, ali Spursi žele da ga se trajno riješe, u sklopu velike čistke.

Paulinho, Ettien Capoue, te Vlad Chiriches su već prodani, dok Mauricio Pochettino nastavlja da ispravlja greške prošlosti tima iz sjevernog Londona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.