Villarreal protiv Astane osigurao prolaz dalje
Foto: EPA

Igrali Aničić i Grahovac

Villarreal protiv Astane osigurao prolaz dalje

M. Šljivak

Fudbaleri Villarreala pobijedili su kao gosti Astanu sa 3:2, te su osigurali plasman u nokaut fazu Evropske lige.

Žuta podmornica je u ovaj meč ušla kao favorit. Takav epitet su na kraju opravdali na terenu i ostvarili su plasman dalje.

Međutim, Astana je bolje ušla u meč i u 22. minuti prekrasnim golom Kabanange dolaze do vodstva od 1:0, a ovaj rezultat se na semaforu zadržao samo 17 minuta jer su gosti preko Raba u 39. minuti izjednačili rezultat na 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Villarreal potvrdio da je mnogo kvalitetniji tim. Sa dva gola u ovom meču posao je završio Cedric Bakambu za prednost od 1:3. 

Domaći su do kraja ipak uspjeli da smanje rezultat na 2:3 preko Twumasija, ali to je bio konačan rezultat meča.

Ovom pobjedom španski tim je ostvario prolaz dalje, dok će Astana u zadnjem kolu protiv Slavije iz Praga odlučivati o drugom putniku u nokaut fazu.

Marin Aničić je odigrao kompletan meč za Astanu, dok je Srđan Grahovac u igru ušao u 68. minuti.

Evropska liga, grupa A, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Astana - Villarreal 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti