Vukovi nemoćni protiv Evertona, Bešiću 90 minuta

Odigrana druga utakmica Evropske lige u grupi H

Vukovi nemoćni protiv Evertona, Bešiću 90 minuta

Wolfsburg je večeras na svom terenu u okviru petog kola Evropske lige ugostio Everton. Gosti su slavili rezultatom 2:0. 

Prvu priliku na susretu imali su domaći. Šutirao je Ivan Perišić u 12. minuti susreta, ali lopta je otišla pored desne stative gola Evertona. Samo dvije minute kasnije prilika je na drugoj strani. Šutirao je Sylvain Distin, ali njegov udarac zaustavlja prečka gola Karamela. 

Wolfsburg trese mrežu Evertona u 22. minuti susreta. Howarda je matirao Ivan Perišić, ali je pogodak Hrvata poništen. Gosti do vodstva dolaze u 43. minuti susreta, a strijelac je Romelu Lukaku. 

U nastavku susreta prvi prijete domaći. Kevin De Bruyne je odlično šutirao, ali još bolje brani Howard. Već u narednom napadu mrežu Evertona zatresao je Bendtner, ali je gol Wolfsburga opet poništen. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Belgijanci Mirallas i Lukaku zamijenili su uloge u 75. minuti susreta. Ovaj put asistent je Lukaku, a mrežu Vukova trese Mirallas. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Everton. Svih 90 minuta u trijumfu ekipe iz Liverpoola odigrao je Muhamed Bešić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti