Wolfsburg ubjedljivo slavio nad Schalkeom
Foto: EPA

Dost, Rodrigues i Klose za nova tri boda

Wolfsburg ubjedljivo slavio nad Schalkeom

Wolfsburg je večeras u prvoj utakmici 3. kola Bundeslige s visokih 3:0 savladao Schalke i tako barem na kratko zasjeo na vrh tabele u Bundesligi.

Prvi pogodak na utakmici viđen je u 17. minuti, kada je Bas Dost na proigravanje Trascha pogodio za 1:0 i rezultat prvog poluvremena. Rodriguez je sa bijele tačke u 59. minuti povisio na 2:0, da bi konačan rezultat postavio Klose dvije minute kasnije.

Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta za svoj Schalke, koji je na Volkswagen Areni upisao prvi poraz u novoj sezoni. Wolfsburgu je ovo druga pobjeda u novoj sezoni.

Bundesliga, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolfsburg - Schalke 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.