Xavi o Celticu: Oni ne bi trebali igrati kvalifikacije za LP
Foto: EPA

Španac gaji velike simpatije prema škotskoj ekipi

Xavi o Celticu: Oni ne bi trebali igrati kvalifikacije za LP

Piše: R. Pašić
Legenda Barcelone Xavi smatra da škotski Celtic ne bi trebao igrati kvalifikacije za grupnu fazu Lige prvaka, već da bi, poput mnogih državnih prvaka, trebao imati osigurano mjesto u najelitnijem fudbalskom takmičenju.

Xavi je mnogo puta u svojoj blistavoj karijeru igrao protiv Celtica i on smatra da se radi o velikom klubu, te uživa gledati škotsku ekipu u takmičenjima na najvišem nivou.

"Ne mislim da Celtic treba biti klub koji mora igrati kvalifikacije za Ligu prvaka", izjavio je Xavi za Daily Record, pa nastavio:

"Ali pravila su pravila i važno je da se oni kvalifikuju za grupnu fazu."

"Sa Brendanom Rodgersom i igračima koje imaju, mislim da Celticove ambicije moraju biti veće od plasmana u grupnu fazu. Njihove ambicija bi trebala biti da se nađu među 16 najboljih", nastavio je sjajni veznjak.

"Za Celtic je najvažnije da zadrži svoje najbolje igrače - Dembele je bio jedan od najboljih napadača u Evropi prošle sezone, a svaki klub se mora potruditi da zadrži najbolje igrače", dodao je Xavi.

Poznato je da Xavi gaji velike simpatije prema škotskom klubu, a u nekoliko prilika je isticao da je pored Nou Campa, Celtic Park stadion na kojem najviše voli igrati.