Xavi želi postati selektor Katara
Foto: EPA

Španac ne krije ambicije

Xavi želi postati selektor Katara

Legendarni španski fudbaler Xavi Hernandez ne krije ambicije da postane selektor Katara.

Budući da je u poznim igračkim godinama, Xavi sve više razmišlja o tome da postane trener nakon što 'okači kopačke o klin', a prvi angažman bi mogao imati na klupi Katara. 

Xavi smatra da je pravo rješenje za tu funkciju, jer, kako je rekao, poznaje dobro igrače i stanje u zemlji.

"Hoću da pomognem katarskim igračima da napreduju kako bi se mogli takmičiti s ostatkom svijeta. Cilj mi je da nakon što završim karijeru budem trener, a smatram da bi bih bio pravo rješenje za selektora Katara. Poznajem dobro igrače i stanje u zemlji", kazao je Xavi. 

Podsjetimo, Xavi je u Katar došao u ljeto 2015. godine nakon što je prethodno dugi niz godina nosio dres Barcelone u kojoj je ujedno i ponikao. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Katar će 2022. godine organizovati Svjetsko prvenstvo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi