Za koga su glasali Baždarević i Džeko?

FIFA-in izbor za najboljeg igrača svijeta

Za koga su glasali Baždarević i Džeko?

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo večeras je osvojio titulu za najboljeg igrača na svijetu u 2016. godine u izboru FIFA-e.

Ceremonija dodjele ove nagrade održana je večeras u Cirihu, a prema očekivanjima najbolji igrač svijeta je Cristiano Ronaldo. Nakon što je ceremonija završena FIFA je na svojoj zvaničnoj stranici objavila glasove selektora i kapitena reprezentacija među kojima je i Bosne i Hercegovina.

Tako smo saznali kako su glasali Mehmeg Baždarević i Edin Džeko, a ispostavilo se da su oni bili složni da pet bodova ide Ronaldu. Džeko je na drugo mjesto uvrstio Messija kojem je dao tri boda, dok je jedan bod osvojio Luis Suarez.

S druge strane, selektor naše reprezentacije pet bodova je također dao Ronaldu, dok je tri boda osvojio Antoine Griezmann. Na treće mjesto Baždarević je uvrstio Messija kojem je pripao jedan bod.

Što se tiče izbora za najboljeg trenera za 2016. godinu nagrada je pripala Claudiju Ranieriju. I u ovoj kategoriji svoje glasove dali su Baždarević i Džeko. Selektor BiH najviše glasova dao je Luisu Enriqueu, pa slijede selektor Portugala Fernando Santos i Claudio Ranieri, dok je Džeko pet bodova dao Santosu, tri Ranieriju i jedan Zidaneu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi