Zadar od sljedeće sezone seli u drugu ligu

Ostali bez licence za 1. HNL

Zadar od sljedeće sezone seli u drugu ligu

Komisije za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza zabranila je danas izdala licence za nastup u 1. HNL sljedeće sezone.

Od deset klubova koliko ih se takmiči u elitnom rangu, devet ih je dobilo licencu. Jedini klub koji je ostao bez nje je Zadar, što znači da će ovaj tim od naredne sezone nastupati u drugoj ligi.

Pri licenciranju se vodilo računa o pet kriterija: sportskom, infrastrukturnom, administraciji i stručnom osoblju, pravnom i financijskom. Na odluke žalbenog tijela više nema mogućnosti žalbe.

Iako je Zadar imao šansu da ostane u društvu najboljih, ovom odlukom postalo je jasno da je došao kraj svim vjerovanjima u opstanak.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Jedina dilema do kraja takmičenja u HNL-u jeste koji će tim u doigravanje za opstanak. Kandidati su Osijek i Istra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti