Zidane: Nisam ja glup, a Ronaldo je pametan momak
Foto: EPA

Pred duel sa Borussijom

Zidane: Nisam ja glup, a Ronaldo je pametan momak

Zinedine Zidane je govorio na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice između Borussije i Reala. 

Veliku pažnju javnosti je skrenuo sukob između trenera i zvijezde kraljevskog kluba Cristiana Ronalda. Portugalac je nakon izmjene u utakmici protiv Las Palmasa uputio razne uvrede na Zidaneov račun i navodno se u svlačionici nastavio obračun. 

Dan prije utakmice Zidane je odlučio smiriti tenzije. Kazao je da svi igrači imaju pravo biti ljuti, dodavši da je Ronaldo pametan momak. 

"Čudi me da se stvorila tolika frka oko normalnih stvari. Svi igrači imaju pravo da budu ljuti, a ja sam Ronalda izveo za njegovo dobro. Stvarno sam iznenađen da se o tome više prića nego o utakmici Lige prvaka. Morate živjeti s time. Ja nisam glup, a on je pametan. Ne izmišljam stvari i svaki put ću staviti najbolje što imam, ali uz opciju da mijenjam trojicu igrača", kazao je Zidane.

Francuz se potom osvrnuo na duel sa Borussijom. 

"Znamo dobro protiv kakve momčadi igramo. Ovo će sada biti jedna potpuno drugačija utakmica. Mi ćemo igrati svoj nogomet, kao i obično, i težit ćemo da budemo još bolji nego ranije. Najvažnije je da nas prati koncentracija."

Novinare je zanimalo kojem golmanu je Zidane ukazati povjerenje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"To ne mogu reći sada. Navas i Casilla već znaju ko će braniti, ali to je tajna sada. Imam na raspolaganju tri golmana i uvjeren sam da su dobri i spremni", podvukao je legendarni Zidane. 

Utakmica između Borussije i Reala bit će odigrana sutra u Dortmundu s početkom u 20:45 sati. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi