Zukanović: Možda sam spor, ali sam inteligentan

Štoper reprezentacije BiH odgovorio Italijanima

Zukanović: Možda sam spor, ali sam inteligentan

Štoper fudbalske reprezentacije BiH Ervin Zukanović zvanično je predstavljen danas u ekipi Rome.

On je italijanskim novinarima pojasnio zašto se odlučio doći u Rim i odbiti ponudu njemačkog bundesligaša Stuttgarta.

"Sve se desilo veoma brzo. Dobio sam ponudu iz Njemačke i odlučio sam da je prihvatim. Ipak, kada sam došao na aerodrom, nisam se osjećao dobro", rekao je Zukanović i nastavio:

"To je vjerovatno zbog toga što sam promijenio mnogo različitih država u toku karijere. Moja porodica je sretna u Italiji i nismo željeli ići u Njemačku. Kada mi je agent rekao za ponudu Rome bio sam veoma sretan".

Zukanović je također govorio i o svojim sposobnostima. Odgovorio je na kritike brojnih stručnjaka u Italiji da mu nedostaje brzine.

"To je u redu. Možda i jesam malo spor, ali ne previše. Ipak, veoma sam inteligentan i dobro pokrivam prostor, tako da se to i ne primjeti previše", rekao je naš reprezentativac. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Zukanovića danas je u rimkom klubu zvanično predstavljen i vezni fudbaler Diego Perotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi