Zvanično: Bruce Arena novi selektor Amerike

Došao umjesto Klinsmanna

Zvanično: Bruce Arena novi selektor Amerike

E. Čaušević
Teme:

Fudbalski savez Sjedinjenih Američkih Država jučer je zvanično potvrdio da njemački stručnjak Jurgen Klinsmann više nije selektor reprezentacije SAD-a.

Klinsmann je nakon serije loših rezultata dobio otkaz, ali je Fudbalski savez SAD-a brzo reagovao što se tiče izbora novog selektora. Američki mediji danas su potvrdili da je Bruce Arena zvanično izabran za novog selektora Amerike.

Ovo će biti drugi put da će Arena biti selektor Amerike jer je ovaj stručnjak vodio ovu reprezentaciju od 1996. do 2006. godine. Arena će zvanično biti predstavljen 1. decembra.

Najbolji uspjeh kao selektor SAD-a imao je na Svjetskom prvenstu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji kada je stigao do četvrtfinala. Amerikanci su tada poraženi od Njemačke sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi