Zvanično: Frank Lampard novi član New York Cityja

Iskusni engleski veznjak

Zvanično: Frank Lampard novi član New York Cityja

Bivši fudbaler Chelseaja Frank Lampard zvanično je predstavljen kao novi član MLS ekipe New York Cityja.

Iskusni 36-godišnji veznjak prema ugovoru koji je potpisao na dvije godine zarađivati će 90.000 funti sedmično.

Sjajni engleski vezni fudbaler u redove Chelseaja stigao je 2001. godine iz ljutog rivala West Hama, a tokom 13 godina provedenih na Stamford Bridgeu postao je najbolji strijelac u klupskoj historiji Plavaca. U 649 nastupa u plavom dresu postigao je 211 golova. Chelsea je 2001. za njegov dolazak Čekićarima platio 11 miliona funti.

Potpisom za franšizu MLS-a iz "velike jabuke" Lampard je postao novi saigrač španskog napadača Davida Ville, a prema određenim natpisima u Engleskoj i Lampard bi, baš kao i Steven Gerrard, mogao reći zbogom dresu sa "tri lava".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti