Zvezda bez milosti protiv Čuke, remi Vojvodine i Partizana

Kup Srbije

Zvezda bez milosti protiv Čuke, remi Vojvodine i Partizana

D. Vejo

Danas su odigrane prve polufinalne utakmice Kupa Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde praktično su deklasirali ekipu Čukaričkog danas na Banovom brdu. Izabranici Miodraga Božovića utakmicu su riješili već u prvom poluvremenu gdje su postignuti svi golovi.

Prvo je u 12. minuti susreta mrežu Brđana pogodio Le Talek, da bi sedam minuta kasnije i Boaći se upisao u strijelce, pa su tako crveno-bijeli nakon 20 minuta igre imali prednost od 0:2.

U 33. minuti, defanzivac Čuke Đurić nespretnom reakcijom poslao je loptu u vlastitu mrežu, pa tako goste dovodi do velikih 0:3. Zvezdin centarfor Boaći za kojeg se otimaju mnogi evropski velikani, svoj drugi gol na meču postigao je u 39. minuti. Ali, odmah nakon što su loptu izveli sa centra, izabranici Nenada Lalatovića su smanjili na 1:4, u ulozi egzekutora našao se Jovanović.

Drugo poluvrijeme, proteklo je u znaku tima iz Ljutice Bogdana, ali se rezultat nije mijenjao. Zvezda je ovom pobjedom praktično ovjerila plasman u finale Kupa Srbije, te mirno čeka revanš na stadionu Rajko Mitić, a koji se igra 10. maja.

Vojvodina i Partizan, prisutnoj publici na Karađorđu nisu ponudili preterano kvalitetan fudbal. U 90 minuta utakmice, viđena je po koja prilika na obje strane, ali mreže su mirovale. S toga, još uvijek nije poznat drugi potencijalni finalista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi