ABA liga: Zvezda sigurna protiv MZT-a

Utakmica 22. kola ABA lige

ABA liga: Zvezda sigurna protiv MZT-a

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Pioniru sastav MZT-a rezultatom 92:79 (29:18, 19:22, 30:13, 14:26). 

U posljednjoj utakmici 22. kola ABA lige Zvezda je lako došla do nove pobjede i tako ostala u trci za drugo mjesto na tabeli. 

Beograđani su već u prvoj četvrtini zasuli koš protivnika i jasno dali do znanja šta ih očekuje u nastavku. Iako su gosti uspjeli da konsoliduju redove i smanje prednost do odlaska na odmor, u trećoj četvrtini se probudila Zvezdina mašina i tu je bio kraj svim nadanjima ekipi MZT-a. Posljednji period domaćin je odigrao rasterećeno, te rutinski priveo meč kraju.

Najraspoloženiji u sastavu pobjednika bio je Maik Zirbess sa 28 koševa i 11 skokova, dok je MZT prevodio Uroš Luković sa 20 poena.

Do kraja regularnog dijela prvenstva ostala su još četiri kola, a pored crveno-bijelih za startne pozicije pred play-off boriće se još Cedevita i Mega Leks, dok je podgorička Budućnost osigurala prvu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi