Barca "ponizila" Real

Barca i u košarci slavila

Barca "ponizila" Real

A. Beganović

U košarkaškom prvenstvu Španije sinoć je odigran "veliki" derbi između Barcelone i Reala.

Nakon što su prošle sedmice fudbaleri Barcelone slavili protiv Reala, sinoć su i košarkaši Barce pobijedili ljutog rivala i tako navijačima svog kluba donjeli još razloga za slavlje.

Sinoć je pred prepunom dvoranom Barca slavila rezultatom 87:67. Od samog početka utakmice Barca je polako stvarala prednost koja je na kraju iznosila ubjedljivih 20 razlike.

Košarkaši Barcelone imali su pravu šutersku noć, tako da su za tri poena gađali nevjerovatnih 63%. U redovima Barcelone najbolji su bili Andersen sa 22 i Navarro sa 16 poena, dok je kod Reala Reyes postigao 20 a Mubru 15 poena.

Poredak: TAU Ceramica 22, Unicaja 20, Barcelona 20, Juventut 16, Gran Canaria 16, Real 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.