Baskonia dočekuje "Kraljeve", Zvezda protiv Efesa

Euroliga, 21. kolo

Baskonia dočekuje "Kraljeve", Zvezda protiv Efesa

Danas su na rasporedu tri utakmice u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Od 18 časova posrnuli Galatasaray ugostiće atinski Panathinaikos u okviru 21. kola Eurolige. Biće to duel posljednjeplasirane i sedmoplasirane ekipe na tabeli.

U prvom međusobnom duelu ove sezone, odigranom u okviru 11. kola, slavila je Panatha i to ubjedljivo (85:58).

Baskonia, koja trenutno zauzima šestu poziciju, od 20.30 časova u Fernando Buesa Areni dočekaće lidera na tabeli, ekipu Reala.

Tim iz Vitorije nastojaće da dođe do drugog vezanog trijumfa, dok će Madriđani pokušati da zabilježi sedmu uzastopnu pobjedu i tako se revanširaju za poraz pred domaćim navijačima.

Današnji program zatvoriće duel Crvene zvezde i Anadolu Efesa u "Pioniru" (20.45 časova).

Srbijanski šampion je vezao sedam pobjeda i smjestio se na peto mjesto sa omjerom 12-8, dok je Efes trenutno devetoplasiran sa tri pobjede manje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U ovaj meč crveno-bijeli ulaze kao favoriti, ali svakako ne treba zaboraviti da je u prvom međusobnom meču u Istanbulu Efes ubjedljivo slavio (100:79).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi