Bayern jedva pobijedio Turow, Đedović igrao samo 10 minuta

Euroliga

Bayern jedva pobijedio Turow, Đedović igrao samo 10 minuta

E. Škorić

Poljski Turow iz Zgorzeleca je dobar dio susreta vodio protiv Bayerna, ali je na kraju izgubio.

Bayern je upisao tek drugu pobjedu u devetom kolu Eurolige. Bavarci su slavili sa 91:87 protiv Poljaka, kojima je nedostajalo malo da pobijede.

Neprepoznatljiv je bio Bayern od početka, gosti su vodili skoro cijeli susret. Prvu dionicu dobili su rezultatom 22:16. 

U nekoliko navrata su u drugoj dionici Poljaci vodili 10 razlike, ali su na odmor otišli sa osam poena prednosti (48:36).

Uspijevali su u trećoj četvrtini da odu na plus 13 (56:43), Bavarci bi se vratili na poen zaostatka, ali opet je Turow imao ugodnih devet poena prednosti na kraju treće (72:63). I onda je uslijedio pad kada su u pitanju gosti.

Bayern je spuštao razliku, poveo 84:83, a u neizvjesnoj završnici stigao do trijumfa rezultatom 95:89. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nevjerovatni Duško Savanović ubacio je čak 31 poen za Bayern, dok je Schaffartzik ubacio 15 poena, a Vladimir Štimac 12. Bh. reprezentativac Nihad Đedović je igrao svega 10 minuta, te je ubacio dva poena, oba sa linije slobodnih bacanja.

U gostujućim redovima je Nemanja Jaramaz ubacio 16, a Damian Kulig 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.