Bogdanović o NBA: Najbolje da se ode kad je najljepše

Bek Fenera o odlasku u NBA ligu

Bogdanović o NBA: Najbolje da se ode kad je najljepše

D. Rakanović

Srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović otkrio je da je u Fenerbahče otišao sa željom da odatle jednog dana ode u NBA ligu, ali da još uvijek nije odlučio da li će to biti ovog ljeta.

Nakon sjajne sezone u Feneru priče o prelasku Bogdanovića u NBA postale su sve glasnije. Prava na srbijanskog beka imaju Sacramento Kingsi, a njihov generalni menadžer Vlade Divac već nekoliko puta je rekao da Bodganovića očekuju rađirenih ruku. 

Međutim, bek Fenera još uvijek nije siguran da li će ovog ljeta otići u NBA. 

"Kad sam odlazio u Fenerbahče, odlazio sam ciljem da odem u NBA. Da li će se to desiti ove godine, da li slijedeće, da li za pet... Vidjećemo. Nisam još odlučio. Zavisi od mnogo faktora. Ne mogu da kažem da su samo finansije ili samo igra, minuti. Sve zajedno", rekao je Bogdanović i dodao: 

"Kažu da je najbolje da se ode kad je najljepše... Tako sam otišao i iz Partizana, ali kao što rekoh, zavisi od mnogo faktora", rekao je Bogdanović. 

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Srbijanski reprezentativac je u Fener došao 2014. godine, a prije toga je četiri godine nastupao za Partizan. Na NBA dragtu 2014. godine kao 27. pika prve runde birali su ga Phoenix Sunsi, da bi ga slijedeće godine proslijedili Sacramentu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi