Brazilci bez većih problema protiv Nigerijaca

Domaćini slavili drugu pobjedu

Brazilci bez većih problema protiv Nigerijaca

Košarkaši Brazila slavili su danas drugu pobjedu u okviru košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama.

Brazilci su savladali reprezentaciju Nigerije rezultatom 86:69 koja je ostala na jednoj pobjedi i to onoj protiv Hrvatske u kolu prije ovoga. Nigerija je nešto bolje otovrila meč nego što se očekivalo pa su nakon prve dionice čak imali i prednost i to od pola koša. 

Ipak, Brazilci u drugoj dionici ubacuju u brzinu više te ovaj period uspjevaju dobiti sa 12 razlike. Treći period je ponovo donio nešto bolju igru Nigerije koji su slavili sa četiri poena razlike te se ponovo vratili u meč.

Ipak, u posljednjoj dionici nisu imali previše šansi jer su domaći odigrali veoma dobro i upisali drugu pobjedu. Do trijumfa ih je vodio Hilario koji je ubacio 19 poena, dok je Benite dodao 15. S druge strane u poraženom timu Akognon je ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi