Brooklyn razbijen u Miamiju, Teletović ubacio pet poena

Polufinale Istoka

Brooklyn razbijen u Miamiju, Teletović ubacio pet poena

E. Škorić

Košarkaši Miami Heata ostvarili su laganu pobjedu protiv Brooklyn Netsa u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije.

Miami i Brooklyn odigrali su prvu utakmicu polufinalne serije na Istoku. Heat je bez ikakvih problema stigao do pobjede i poveo 1:0 u seriji. Gosti su bolje otvorili utakmicu, držali prednost na početku, ali je Miami prvu četvrtinu dobio sa 22:20.

Tijekom cijele druge četvrtine domaći košarkaši su imali vodstvo, a najveća prednost iznosila je 11 poena (40:29). Ipak, Netsi su do odlaska na odmor zbili redove, odigrali dosta dobro, pa su na poluvremenu zaostajali tek tri poena (46:43).

I dok su u prvom poluvremenu parirali Miamiju, u drugom su gosti bili potpuno razbijeni. Miami je u pojedinim trenucima, u završnici treće dionice, vodio i 18 razlike, a na kraju su LeBron James i društvo u posljednju dionicu ušli sa +13 (79:66). 

Do kraja utakmice se prednost Miamija povećala na preko 20 poena. Završeno je rezultatom 107:86. Definitivno težak poraz Netsa koji su u regularnom dijelu sezone savladali Miami u sve četiri utakmice. 

Sljedeću utakmicu je također Miami domaćin, a ona je na programu za dva dana. Nakon toga, serija seli u Brooklyn. Pobjednik će igrati s boljem iz duela Washington - Indiana u finalu Istočne konferencije.

LeBron James je bio najbolji na večerašnjoj utakmici. Ponajbolji košarkaš današnjice je ubacio 22 poena uz četiri skoka i pet asistencija. Kod Miamija se istakao i Ray Allen sa 19 poena, Chris Bosh je ubacio 15 uz 11 skokova (10 defanzivnih), a Dwayne Wade je meč završio sa 14 poena i pet asistencija. 

Naš Mirza Teletović je za Netse odigrao 19 minuta, ubacio je pet poena uz 2-5 šut iz igre (1-3 za tri poena). Dodao je još dva skoka (defanzivna). Najefikasniji kod gostiju bili su Deron Williams i Joe Johnson sa po 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.