Bruka minhenskog Bayerna

Katastrofa u polufinalu

Bruka minhenskog Bayerna

M. Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna teško su poraženi od Brose Basketsa 96:65 u trećoj utakmici polufinalne serije njemačkog prvenstva.

Ovom pobjedom tim iz Bamberga je ostvario plasman u finale, a Bavarci su u ovom meču potpuno obrukani od rivala.

Dominirao je domaći tim od prvog trena. Nakon 10 minuta igre bilo je plus 14 (24:10), da bi se prednost do poluvremena popela na 29 razlike, 49:20.

Imao je Bamberg u nekoliko navrata i 36 poena prednosti. Nije Bayern uspio da izbjegne težak poraz i na kraju su eliminisani iz polufinala.

Brose je do pobjede vodio Thies sa 12 poena, a samo se jedan igrač ovog tima nije upisao u strijelce. Gavel je kod Bayerna ubacio 13, Nihad Đedović dva, a Alex Renfroe je ostao bez poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi