Bullsi na krilima Butlera poveli sa 2:0 protiv Bucksa

Chicago savladao Milwaukee

Bullsi na krilima Butlera poveli sa 2:0 protiv Bucksa

Chicago i Milwaukee su u noći sa ponedjeljka na utorak odigrali svoju drugu utakmicu u seriji, a Bullsi su pobjedom rezultatom 91:82 stigli do vodstva od 2:0.

Bila je to utakmica sa malim brojem poena, ali sa mnogo žara pa i grubosti na terenu. Dodijeljen je i veliki broj tehničkih greški (sedam), što je jasna potvrda da je ulog bio veliki.

Milaukee bolje otvara meč i nakon deset minuta vodi sa 16:11. Domaći ipak uspijevaju stići do rezutatskog preokreta do odlaska na odmor, tako da Rose i društvo na pauzu odlaze sa +1.

Treća četvrtina je bila najefikasnija na utakmici a nakon nje je i dalje vodio Chicago, ali je bilo 'tijesno'. Vjerovatno su se ključni momenti ovog susreta desili početkom četvrte dionice, kada su domaći nakon 71:74 stigli do 84:74 i tako se približili pobjedi.

Iskusni tim Chicaga do kraja nije imao problema sačuvati stečenu prednost, pa se može radovati drugoj pobjedi i vodstvu od 2:0 u seriji.

Jimmy Butler je sa 31 poenom bio prvo ime susreta. Sjajni košarkaš je, nakon ubačenih 25 poena u prvoj utakmici, i drugi put u svega nekoliko dana postigao svoj playoff rekord karijere, a na terenu je proveo čak 46 minuta.

Nakon njega, Rose je sa 15 poena i 9 asistencija bio najraspoloženiji igrač pobjedničkog tima, dok je Gasol meč okončao sa 11 poena i 16 skokova. Sa druge strane, prednjačio je Middleton koji je za 38 minuta rovedenih na terenu postigao 22 poena.

Serija se nakon ove utakmice seli u Milwaukee, a pred Bucksima je dosta težak zadatak da se pokušaju domoći četvrtfinala, što bi za njih bio izuzetan uspjeh.

NBA:

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 91:82

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.