Cedevita razbila Osijek, Musa najefikasniji

Uvjerljiva pobjeda

Cedevita razbila Osijek, Musa najefikasniji

E. Škorić

Bh. reprezentativac Džanan Musa odigrao je maestralno u meču Osijeka i Cedevite.

Cedevita je u Osijeku, u sklopu 16. kola A1 lige hrvatskog prvenstva, deklasirala domaći sastav rezultatom 96:70 i stigla je do 12. pobjede, a dobar udio u pobjedi gostiju iz Zagreba ima talentovani bh. košarkaš.

Musa je ubacio 22 poena, od čega čak 18 u prvom dijelu, a uz to je ubilježio i pet asistencija, te tri skoka i tri ukradene lopte. John Viliam Shurna je dodao 20 poena.

U redovima razbijenog Osijeka  Aljoša Šarac i Luka Katura ubacili su 20, odnosno 15 poena. 

Što se same utakmice tiče, uglavnom je išla u jednom pravcu. Zagrepčani su nakon prve četvrtine vodili 30:20, a na poluvremenu je bilo 53:37. U nastavku su dokrajčili Osijek.

Dosta se u posljednje vrijeme nagađalo da je Musu otpisao trener Veljko Mršić, ali čini se da ovaj hrvatski stručnjak i dalje računa na našeg reprezentativca, koji nije igrao protiv Valencije i Mornara, ali večeras je odradio vrhunski posao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi