Cleveland Cavaliersi doveli Josea Calderona
Foto: EPA

Iskusni playmaker potpisao jednogodišnji ugovor

Cleveland Cavaliersi doveli Josea Calderona

Cleveland Cavaliersi su potpisali ugovor sa iskunim Joseom Calderonom kojem će naredna sezona biti 13. u NBA karijeri.

Jose Calderon u Cleveland dolazi kao slobodan igrač, te bi u ovoj ekipi trebao imati ulogu Irvingove izmjene, odnosno drugog playmakera.

Iskusni 35-godišnji Calderon je sa Cavaliersima potpisao jednogodišnji ugovor koji mu garantuje "vetranski minimum" od 2.3 miliona dolara.

Španski playmaker je prošle sezone igrao za Atlanta Hawkse i Los Angeles Lakerse, te je odigrao svoju najgoru sezonu od dolaska u NBA ligu.

On je tako u sezoni 2016/2017 u prosjeku bilježio 3.4 poena i nešto više od dvije asistencije po utakmici.

Iskusni Španac je u svojoj NBA karijeri nastupao za Toronto Raptorse , Detroit Pistonse, Dallas Maverickse, New York Knickse, Los Angeles Lakerse, te Atlanta Hawkse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti