Cleveland prvi učesnik velikog finala
Foto: NBA

Potvrdili dominaciju na Istoku

Cleveland prvi učesnik velikog finala

Cleveland Cavaliersi najbolji su tim istočne konferencije.

Ekipa predvođena LeBronom Jamesom potvrdila je to sinoć na gostovanju u Torontu gdje je stigla do četvrte pobjede u polufinalnoj seriji i plasmana u veliko finale NBA lige.

Cleveland je u šestom meču ubjedljivo slavio rezultatom 113:87 i sada čeka pobjednika duela Golden State - Oklahoma.

Gosti su ponovo imali sjajno šutersko veče, a Cavaliersi su se posebno istakli van linije 7.24 te su ubacili 17 trojki iz 31 pokušaja.

Prvo ime susreta bio je LeBron James sa 33 poena, 11 skokova i 6 asistencija. Kyrie Irving je dodao 30 koševa i 9 asistencija, a odličan je bio i Kevin Love sa 20 pogodaka i 12 uhvaćenih lopti. Kod gostiju najviše je pokazao Kyle Lowry koji je meč završio sa 35 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi